Skoganvarre-08472.jpg

ABOUT ME

Mitt navn er Marthe. Jeg er en fotograf som bor i Hammerfest, i Finnmark fylke. Her har jeg vokst opp, og jeg bor her med samboer og våre to hunder. Jeg har jobbet som fotograf siden sommeren 2019, og gikk fulltid inn i fotograferingen i august 2021 når denne hobbyen ikke var "bare en hobby" lengre. 

Som ny i feltet har jeg vanskelig for å sette fingeren på hvilken type fotograf jeg er. Sannheten er at jeg gjerne prøver ut ting jeg ikke har prøvd før, og er mer allsidig enn jeg er spesialisert. I tillegg har jeg gjort mine erfaringer på å fotografere i naturlig lys og i det lyset som er tilgjengelig. Vær og vind er noe jeg gjerne trosser sommer som vinter, under midnattssol eller mørketid, helst ute i naturen. Jeg ønsker å utvikle meg i og med den arktiske naturen som omgir oss her i nord. Av den grunn beskriver meg selv som en arktisk fotograf. 

Utstyret jeg bruker og behersker er Sony A7riii kamera, redigeringsprogrammene Lightroom og Premiere Pro (og til dels Photoshop). Jeg er lisensert dronepilot og disponerer en DJI Mavic Pro 2. I tillegg anvender jeg gjerne gopro og mobiltelefon for filming og dokumentering i situasjoner hvor dette faller seg naturlig. 

Education:

Jeg er utdannet lektor i idrett med tilleggsfag i friluftsliv og digital mediedesign. 

Certificate

A2-sertifikat for piloter (drone)

Bilsertifikat (B)